NATURE&WILDLIFE

Projekt pod nazivom Doživetja narave in opazovanja divjih živali/ Doživljaji prirode i promatranje divljih životinja, akronim NATURE & WILDLIFE provodi se kao dio programa Interreg V-A Slovenija-Hrvatska 2014-2020.

Tnterreg NATURE&WILDLIFE


PROGRAM Interreg V - A Slovenija - Hrvatska
TRAJANJE Od 01.09.2018. do 28.02.2021
PODRUČJE Zaštita okoliša i prirode | Turizam | Selo
VRIJEDNOST PROJEKTA 982.694,29 €
SUFINANCIRANJE IZ ERDF-a 835.290,12 € ili 85% prihvatljivih troškova

U prekograničnom području Dinarskog krša, projekt će razviti turistički proizvod doživljaja prirode i divljih životinja, koji će uglavnom slijediti smjernice odgovornog ponašanja s prirodom. Područje Dinarskog krša je šumoviti masiv velikih razmjera s obje strane granice, koji je dio sjevernih Dinarida. To je jedno od rijetkih područja u Europi, gdje su očuvane sve tri vrste velikih zvijeri (medvjed, ris, vuk). U tematskom prekograničnom turističkom proizvodu kombinirat ćemo iznimnu prirodnu i kulturnu baštinu na inovativan način, nadograditi ga s interpretacijom i novom infrastrukturom posjetitelja, čime se povećava atraktivnost odredišta za specifične ciljne skupine posjetitelja koji traže zelene proizvode.

Glavni zajednički cilj projekata je aktivno očuvanje zajedničke prirodne baštine projektnog područja kroz održivi turizam, kojeg ćemo poticati s poboljšanim statusom uključenih baštinskih područja, povećavanjem atraktivnosti sadržaja, poticanjem zelene ekonomije te podizanjem svijesti i znanja lokalnih malih i srednjih poduzeća i stanovništva. Glavni rezultati projekata biti će novi prekogranični zeleni proizvodi/programi, povećanje broja osoba sa pojačanim kapacitetima i potican posjet područjima i točkama prirodne baštine.

Posebno pažljivo pratimo projekt komunikacijom s javnošću pa će se svi rezultati detaljno prikazati, uključujući preporuke za stvaranje održivog proizvoda za promatranje divljih životinja, koji će se temeljiti na iskustvu iz projekta.

Vodeći partner:

RRA Zeleni kras, d.o.o.

Partneri iz Hrvatske:

Javna ustanova Nacionalni park Risnjak

Lokalna razvojna agencija PINS d.o.o.

Riječka razvojna agencija PORIN d.o.o.

Subjekt d.o.o.

Partneri iz Slovenije:

Občina Pivka

Javni zavod za kulturo, turizem in medgeneracijsko sodelovanje Snežnik

Jezerski hram, Zavod za ohranjanje naravne in kulturne dediščine, Cerknica

Pridruženi partneri:

Woodland Ways Ltd in The World Owl Trust iz Velike Britanije

Zavod RS za varstvo narave

Zavod za gozdove Slovenije.

Kontakt osoba:

Lorena Badanjak

e-mail:

tel: +385916223087


Subjekt d.o.o.
Drage Šćitara 34 - 51000 Rijeka

© 2023. by znaor.com