„YOUTH WORKERS WELL-BEING" – studijski posjet Latviji u okviru projekta „Europe Goes Local“

„YOUTH WORKERS WELL-BEING" – studijski posjet Latviji u okviru projekta „Europe Goes Local“

Subjektova voditeljica projekata, Anita Ladišić, sudjelovala je od 17. do 19. kolovoza 2022. na studijskom posjetu Latviji pod nazivom "YOUTH WORKERS WELL-BEING" u organizaciji latvijske Nacionalne agencije.

Cilj studijskog posjeta koji se održao u Jurmali je bio podizanje svijesti o mentalnom zdravlju osoba koje rade s mladima te poboljšanje kvalitete rada s mladima u lokalnim zajednicama.

Rad s mladima je kreativan i zanimljiv posao koji se kontinuirano razvija. No s ovim razvojem, oni koji su uključeni u rad s mladima suočavaju se s mnogim izazovima, kao što je preopterećenost papirologijom ili količinom zadataka, nedostatak podrške poslodavca, nerazumijevanje donositelja odluka, kolega iz organizacije ili suradničkih partnera, ali i utjecaj različitih svjetskih kriza na rad (npr. pandemija Covid-19, ratovi, prirodne katastrofe), što često dovodi do sindroma sagorijevanja na radnom mjestu, odnosno burnouta.

Tijekom studijskog posjeta, 18 sudionika iz 10 zemalja (Litva, Latvija, Poljska, Austrija, Italija, Hrvatska, Grčka, Turska, Nizozemska i Belgija) imali su priliku razmijeniti iskustvo, odnosno alate i metode koji se koriste u radu s mladima i imaju pozitivan utjecaj na mentalno zdravlje i dobrobit osoba koje rade s mladima. Sudionici su posjetili Centar za mlade Kanieris u Rigi, unutar kojeg organizacije koje rade s mladima mogu dobiti stručnu podršku te se upoznali s radom Centra Resilience, koji u fokusu ima pružanje psiho-socijalne skupine najugroženijim skupinama mladih.

Ovaj studijski posjet je dio strateškog partnerstva u području mladih između 26 europskih Nacionalnih agencija i njihovih partnera, pod nazivom „Europe Goes Local“, kako bi se poboljšala kvaliteta rada s mladima posebice kroz jačanje suradnje između različitih dionika u tom području, a u skladu s pravnim osnovama Erasmus+ programa.

Tvrtka Subjekt trenutno provodi dva Erasmus + projekta u području mladih, a projekt „Spikey's Clinic for Professional Dreamers“ upravo ima za cilj njegovati samopomoć i prevenirati burnout među osobama koje rade s mladima.

latvija2


Subjekt d.o.o.
Drage Šćitara 34 - 51000 Rijeka

© 2023. by znaor.com