YOUNGETEERSi održali prvu online edukaciju

YOUNGETEERSi održali prvu online edukaciju

Na Erasmus + projektu YOUNGETEERS, na kojem s još 6 partnera razvijamo metodologiju za rad u području volontiranja u kulturi u kriznim situacijama, krenuli smo s održavanjem interaktivnih online edukacija.

Online edukacije će se odvijati tijekom iduća tri mjeseca, a cilj im je doprinijeti kvaliteti treninga za osoblje kojeg planiramo održati početkom ožujka u Plovdivu, u Bugarskoj.

Radeći na intelektualnim rezultatima, podijelili smo se u 5 radnih skupina te na taj način obuhvatili temu projekta iz različitih perspektiva. Prva radna skupina koja pokriva temu menadžmenta volontera, održala je 2.prosinca 2021. godine online edukaciju koja predstavlja uvod u temu volontiranja.

Osim različitih definicija volontiranja, s naglaskom na volontiranje u kulturi, tijekom online edukacije mogli smo naučiti više o vrstama volontiranja, razlikama između volontiranja, stažiranja i zaposlenja, pravima i obvezama organizatora volontiranja i volontera, motivaciji volontera, ali i o važnosti pravnog okvira unutar Europske Unije koji se odnosi na volontiranje. Bilo je iznimno zanimljivo čuti primjer strukturiranja i vođenja volonterskog programa Europske prijestolnice kulture Plovdiv 2019 te njihove rezultate, a kako su nam se na edukaciji pridružili i volonteri koji su uključeni u projekte i programe koje provode partneri, iz prve ruke smo mogli čuti više o ovim temama i iz njihove perspektive.

Idući susret je planiran za 16.prosinca, kada će prva radna skupina održati trening iz ciklusa menadžmenta volontera.

Yt3


Subjekt d.o.o.
Drage Šćitara 34 - 51000 Rijeka

© 2023. by znaor.com