U sklopu projekta YOUNGETEERS u Bugarskoj održan prvi trening za osobe koje rade s mladima

U sklopu projekta YOUNGETEERS u Bugarskoj održan prvi trening za osobe koje rade s mladima

Od 5.6. do 10.6.2022. godine u Plovdivu u Bugarskoj održan je YOUNGETEERS trening za osobe koje rade s mladima.

Na ovom događaju sudjelovalo je 20 osoba iz 7 partnerskih organizacija. Partnerske organizacije na Erasmus+ projektu „YOUNGETEERS – Mladi volonteri na kulturnim događajima – Lekcije naučene iz COVID-19 krize“ su Subjekt d.o.o. iz Rijeke, Fundacija Nausika iz Krakova, LARPifiers iz Atene, Socijalna zadruga Immaginaria iz Sant'Angela a Cupolo s juga Italije, Općinska zaklada Plovdiv 2019 iz Plovdiva, Timisoara 2023 – Europska prijestolnica kulture iz Temišvara te Fondacija Novi Sad 2022 – Evropska prestonica kulture iz Novog Sada.

Cilj YOUNGETEERS treninga za osobe koje rade s mladima bio je upoznati sudionike s YOUNGETEERS metodologijom, ali i testirati ju kako bi ju partneri mogli unaprijediti. Sudionici su imali priliku naučiti više o upravljanju volonterskim programima u kulturi (što uključuje prenošenje znanja drugim osobama koje rade s mladima), o važnosti kriznog menadžmenta u radu s volonterima, kao i isprobati eduLARP te druge kreativne alate koje pomažu osnaživanju mladih i poboljšavanju komunikacijskih vještina.

Trening je započeo uvodom u temu volontiranja, a nakon toga sudionici su pohađali radionice na temu komunikacije, upravljanja volonterima, upravljanja kriznim situacijama (što je uključivalo i eduLARP) i  pružanja psihološke prve pomoći. Na radionicama su korištene inovativne metode neformalnog obrazovanja kao npr. eduLARP i metode iz područja kazališta.  

Projekt „YOUNGETEERS – Mladi volonteri na kulturnim događajima – Lekcije naučene iz COVID-19 krize“ sufinanciran je od strane Europske unije u okviru programa Erasmus+ kao suradničko partnerstvo u području mladih i trajat će do kraja prosinca 2022. godine.

img111


Subjekt d.o.o.
Drage Šćitara 34 - 51000 Rijeka

© 2023. by znaor.com