U Rijeci predstavljena „Spikeyeva klinika za profesionalne sanjare“

U Rijeci predstavljena „Spikeyeva klinika za profesionalne sanjare“

Tijekom prethodnog vikenda (4.-6.3.) u Projektnom centru tvrtke Subjekt održan je Kickoff sastanak projekta „Spikeyeva klinika za profesionalne sanjare“.

Projekt je okupio stručnjake iz 4 zemlje kako bi razvili edukativne metode i alate koji će pomoći osobama koje rade s mladima da se lakše nose sa svakodnevnim stresom na radnom mjestu i pomognu im u prevenciji burnouta (sindrom sagorijevanja).

Subjekt d.o.o. iz Rijeke, Nansen dijalog centar iz Osijeka, Fundaciju Nausika iz Krakova, LARPifiers iz Atene i Socijalnu zadrugu Immaginaria iz Sant'Angela a Cupolo s juga Italije čine profesionalni sanjari – osobe koje su svoj osobni i profesionalni put posvetile jačanju zajednice, a posebice razvijanju inovativnih metoda neformalnog obrazovanja u radu s mladima. Jedan od njih je bio i Valerij Jurešić, nedavno preminuli direktor tvrtke Subjekt, koji je zajedno s voditeljicom projekta Anitom Ladišić, svoj entuzijazam i znanje ugradio u „Spikeyevu kliniku“ – projekt koji ima potencijal donijeti dugo očekivana i primjenjiva rješenja te tako pomoći profesionalnim sanjarima da se lakše nose sa svakodnevnim stresom na radnom mjestu.

Na tom putu veliku ulogu igra zmaj Spikey, maskota kojoj je upravo Valerij dao ime, i koja će putujući Europom pomoći osobama koje rade s mladima da lakše podijele svoje brige i izazove, ali i svjedočanstva o tome kako su ih savladali. Partneri vjeruju da će upravo iskreno progovaranje o izazovnim temama doprinijeti podizanju svijesti o problemu burnouta kod osoba koje rade s mladima, dok će putokazi za prevenciju burnouta nastati razvijanjem inovativnih metoda i alata.

Projekt je sufinanciran od strane Europske unije u okviru programa Erasmus + kao Suradničko partnerstvo u području mladih i trajat će do kraja lipnja 2024. godine.

 

1


Subjekt d.o.o.
Drage Šćitara 34 - 51000 Rijeka

© 2023. by znaor.com