U BARANJI ODRŽANA „PRVA SPIKEYEVA KLINIKA ZA PROFESIONALNE SANJARE“

U BARANJI ODRŽANA „PRVA SPIKEYEVA KLINIKA ZA PROFESIONALNE SANJARE“

Od 24.4. do 29.4. u Zlatnoj Gredi i Osijeku održana je „Prva Spikeyeva klinika za profesionalne sanjare“.

Na ovom događaju sudjelovalo je 19 osoba iz 5 partnerskih organizacija, od kojih su 7 bili treneri. Partnerske organizacije na Erasmus+ projektu „Spikeyeva klinika za profesionalne sanjare“ su Subjekt d.o.o. iz Rijeke, Nansen dijalog centar iz Osijeka, Fundacija Nausika iz Krakova, LARPifiers iz Atene i Socijalna zadruga Immaginaria iz Sant'Angela a Cupolo s juga Italije.

Cilj Prve Spikeyeve klinike za profesionalne sanjare bio je pomoći zaposlenicima partnerskih organizacija da se nose sa poslovno uzrokovanim stresom te prevencija burnouta. Tokom ovog događaja sudionici su na raznim radionicama imali priliku naučiti metode pomoću kojih se mogu riješiti stresa. Trening je započeo uvodom u Dragon Dreaming metodologiju, a nakon toga sudionici su svaki dan pohađali razne radionice na kojima su korištene inovativne metode neformalnog obrazovanja iz područja kazališta, art terapije i sl., kao što su radionice vezane za izražavanje pokretom, radionice s metaforičkim kartama ili eduLARP.  Sudionici su uz to naučili i nekoliko metoda i tehnika koje će im pomoći da se lakše nose sa svakodnevnim stresom, kao što su heklanje, društvene igre i Qigong.  

Maskota projekta, zmaj Spikey, bio je prisutan na ovom događaju, pa su sudionici s njim dijelili svoja iskustva, brige i strahove. Nakon završetka Prve Spikeyeve klinike za profesionalne sanjare, Spikey je otputovao u Atenu sa sudionicima iz organizacije LARPifiers.

Projekt „Spikeyeva klinika za profesionalne sanjare“ je sufinanciran od strane Europske unije u okviru programa Erasmus + kao Suradničko partnerstvo u području mladih i trajat će do početka lipnja 2024. godine.

pho3pho4


Subjekt d.o.o.
Drage Šćitara 34 - 51000 Rijeka

© 2023. by znaor.com