HRVATSKA VOLONTIRA: Yarn bombing Rijeka i Dječji vrtić Kvarner izrađivali pletivo za ukrašavanje stabla u dvorištu vrtića

HRVATSKA VOLONTIRA: Yarn bombing Rijeka i Dječji vrtić Kvarner izrađivali pletivo za ukrašavanje stabla u dvorištu vrtića

Hrvatski centar za razvoj volonterstva i volonterski centri u Hrvatskoj, u partnerstvu s Hrvatskim Crvenim križem, Mrežom mladih Hrvatske i Savezom izviđača Hrvatske organiziraju dvanaestu kampanju Hrvatska volontira  kako bi istaknuli potencijal za društveni razvoj koji se oslobađa volontiranjem, kada se povežu građani i organizacije iz civilnog, javnog i poslovnog sektora.

Kampanja Hrvatska volontira ove će se godine održati od 11. do 14. svibnja.

Kampanji Hrvatska volontira se i ove godine pridružila tvrtka Subjekt, čiji se projektni tim Yarn bombing Rijeka povezao s Dječjim vrtićem Kvarner i organizatoricom akcije odgojiteljicom Nikolinom Đečaj, kako bi zajedno ukrasili stablo u dvorištu vrtića i na taj način razveselili mališane.

U srijedu, 11.5.2022., volonterke Yarn bombing Rijeka, Nikolina Janjić i Josipa Baljak, su uz mentoricu Anitu Ladišić i uz pomoć iskusnih heklačica Yarn bombing Rijeka, upoznale sudionice aktivnosti s projektom i podučile početnice osnovama heklanja. U dvosatnom druženju izrađivali su se kvadratići koji će se kasnije spajati u šarenu instalaciju.

U ovoj društvenoj aktivnosti Hrvatska volontira sudjelovalo je 17 volonterki koje su ukupno volontirale 34 sata, a kako bi stablo dobilo novi šareni izgled, u skoroj budućnosti je planirano novo druženje i radionica u zelenoj oazi vrtića Kvarner.

 

photo 2022 05 12 09 09 50


Subjekt d.o.o.
Drage Šćitara 34 - 51000 Rijeka

© 2023. by znaor.com